Over VOX

VOX brengt muziek uit vervlogen tijden eigentijds tot leven. VOX start vanuit het repertoire voor de klassiek geschoolde stem en maakt daarmee beeldende muziektheatervoorstellingen met objecten en poppen. 

Voorstellingen

In de voorstellingen van VOX gaan beide disciplines, gezongen muziek en objecten/poppen, een gelijkwaardige dialoog aan en geven elkaar een speelse gelaagdheid. Hierdoor ontstaan toegankelijke voorstellingen en kan VOX een breed publiek bereiken en boeien.

VOX maakt voorstellingen die flexibel inzetbaar zijn en onderscheidt zich met haar unieke taal van klassieke muziek met objecten en/of poppen. Op deze manieren bereikt VOX een breed publiek en wordt er op verrassende plekken gespeeld, ook buiten de setting van theater of concertzaal.

Stichting

Stichting VOX Muziektheater is opgericht in februari 2019. Voordat VOX een stichting werd, maakte en produceerde artistiek leider Linde Schinkel zes voorstellingen (waaronder een poppenvoorstelling en twee locatievoorstellingen). Deze voorstellingen waren te zien op festivals als Over het IJ, Grachtenfestival, Boulevard en de Gentse Feesten. 

Artistiek leider

Artistiek leider Linde Schinkel heeft een bloeiende concertpraktijk als klassiek sopraan. Met de voorstellingen van VOX kan ze haar professie van klassiek zangeres uitdiepen, verfijnen en aanvullen.

Raad van toezicht

De Stichting wordt gecontroleerd door een Raad van Toezicht. De stichting hanteert de Governance Code Cultuur. De leden van de Raad van Toezicht doen hun werkzaamheden onbezoldigd. 

Beleidsplan

Jaarverslag